Hoe je het perfecte detox-bad neemt

Hoe je het perfecte detox-bad neemt

Wanneer we een detox-bad nemen, stimuleren we niet alleen onze gezondheid en welzijn, maar versterken we ook ons ​​immuunsysteem.

Hoe u de beste detox-bad neemt
Baden zijn geweldig. Ze zijn een geweldige manier om in een staat van ontspanning te zinken, te ontspannen en je lichaam te herstellen na alle stress van de dag. Met een paar extra boosts van natuurlijke ingrediënten, kan een gewoon bad nog beter worden: een detox-bad.

We weten al wat je denkt: ik heb nauwelijks tijd voor een douche, laat staan ​​een superchique bad! Maar geloof ons, wat tijd nemen voor een detox-bad is absoluut de moeite waard.

Denk er eens over na: de poriën van je lichaam hebben de hele dag te maken met gifstoffen, zelfs als je niet aan het sporten bent. Zweten is een manier om je lichaam vrij te maken van potentieel schadelijke gifstoffen, en detox-baden zijn een manier om gifstoffen uit te zweten, terwijl je lichaam niet potentieel wordt blootgesteld aan schadelijke elementen. Het proces achter deze baden is een versie van osmose. Dat betekent in feite dat gifstoffen eerst door het hete water naar het oppervlak van de huid worden getrokken en vervolgens worden gereinigd als het water afkoelt.

Naast het reinigen van het lichaam van gifstoffen, helpt een detox-bad bij de algehele regulatie van de lichaamsprocessen. Sommige baden kunnen helpen bij het reguleren van de activiteit van enzymen, terwijl andere helpen pijn te verlichten en het genezingsproces voor mensen met niet-ideale pH-waarden. Bepaalde detox-baden kunnen helpen bij een overmatige lichaamsgeur! Hun voordelen zijn geweldig.

Hoe u de beste detox-bad neemt

Dit is hoe je het perfecte detox-bad in je eigen huis kunt nemen:

 1. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent.
  Een ontgiftend bad zou intens zijn en allerlei onzuiverheden uit je lichaam halen. Als u ervoor zorgt dat u vooraf goed gehydrateerd bent, voorkomt u onbedoelde schade aan uw lichaam tijdens het proces.
 2. Vul een heet bad.
  Vul het bad zo veel als je kunt, met het water zo heet als je aan kunt. Dit helpt het bad het meest effectief te zijn bij het verwijderen van gifstoffen.
 3. Vul het bad met de actieve ingrediënten.
  Er zijn veel recepten voor detox-baden. Het is aan jou om te beslissen welke ingrediënten je wilt toevoegen. Dit zal bepalen welke voordelen uw lichaam zal genieten van het bad.

  De meeste detox-badrecepten bevatten ten minste één “sterk” ingrediënt dat de toxines actief opzuigt. Het zijn dingen die je normaal niet zou beschouwen als badingrediënten, zoals bentonietklei, appelazijn, zuiveringszout of zelfs waterstofperoxide. Ze worden gecompenseerd door ‘verzachtende’ ingrediënten die andere voordelen bieden. Denk aan gember, zeewier en (onze favoriete) etherische oliën.

 4. Ga in bad en BLIJF erin.
  Volg de suggesties van uw specifieke individuele detox badrecept. Maar meestal wordt geadviseerd om minimaal twintig minuten in je detox-bad te blijven. Je moet de ingrediënten de tijd geven om op je huid in te werken!
 5. Droog af en behandel uw huid voorzichtig.
  Ga heel voorzichtig uit bad als je tijd om is. Je lichaam heeft net veel meegemaakt. Neem de tijd om water te drinken en laat je lichaam herstellen. Je kunt je lichaam borstelen voor extra ontgiftende voordelen, maar wees in het algemeen zacht voor je lichaam.

Onze favoriete Detox-badrecept
ingrediënten:

 • 2 kopjes Epsom zout
 • 1 kop zuiveringszout
 • 1 eetlepel bentonietklei
 • 20 druppels etherische oliën (bvb. lavendel)

instructies:

Meng epsom zout, bakpoeder en bentonietklei met elkaar.
Voeg etherische oliën toe en giet in heet badwater.

 

Je kunt je lichaam ook van binnenuit reinigen met onze FitFuel Teatox. Begin met een nieuwe jij met behulp van FitFuel thee. Onze Teatox bevat, naargelang uw voorkeur, een 14-daagse of 28-daagse voorraad van onze ontgiftings-thee, speciaal samengesteld om uw lichaam te ontgiften, u te helpen afslanken en u een energiek en verfrist gevoel te geven. Klik hier om te starten met uw detox programma.

Share this post

Een reactie achterlaten