TOP 10 manieren om je lichaam te ontgiften

TOP 10 manieren om je lichaam te ontgiften

Er zijn verschillende manieren om je lichaam te ontgiften. Wij zijn van mening dat de beste wijze een combinatie is van evenwichtig eten, regelmatig bewegen en meditatie.

Om je op weg te helpen hebben we een lijst met ‘10 best practices‘ opgesteld voor een optimale ontgifting en gezonde levensstijl.


1. Vezelrijke voeding

Eet veel vezels, waaronder bruine rijst en biologisch geteelde verse groenten en fruit. Bieten, radijs, artisjokken, kool, broccoli, spirulina, chlorella en zeewier zijn uitstekende ontgiftende voedingsmiddelen.


2. Kruiden

Kardemom, kaneel, steranijs, sint-janskruid, brandnetel…stuk voor stuk kruiden met verbluffende gezondheidsvoordelen. Vul je tekorten aan met natuurlijke kruiden en hou je lichaam in optima forma.

“Moeder natuur heeft ons voor elke kwaal een medicijn gegeven.”


3. Vitamine C

Neem vitamine C die het lichaam helpen met de productie van glutathion, een leversamenstelling die gifstoffen verdrijft.


4. Water

Drink minstens twee liter water per dag, gemakkelijk gemaakt door onze 32 oz mee te nemen. Roestvrijstalen waterfles met brede mond overal mee naartoe!


5. Ademhaling

Adem diep in zodat zuurstof vollediger door uw systeem kan circuleren.


6. Stress

Transformeer stress door positieve emoties te benadrukken.


7. Hydrotherapie

Oefen hydrotherapie door vijf minuten lang een zeer warme douche te nemen, zodat het water op je rug kan stromen. Volg met koud water gedurende 30 seconden. Doe dit drie keer en stap dan 30 minuten in bed.


8. Zweten

Zweet in een sauna, zodat je lichaam afval kan verwijderen door transpiratie.


9. Poriën

Borstel je huid droog of probeer voetbaden om gifstoffen via je poriën te verwijderen.


10. Meditatie

Yoga of andere sporten waar meditatietechnieken worden aangeleerd om de geest te beheersen en innerlijke kracht te versterken. Mentale weerstand draagt significant bij aan een gezonde lichaam.

Share this post

Een reactie achterlaten