Waarom een detox dieet goed voor je is?

Waarom een detox dieet goed voor je is?

Hoewel ontgifting een natuurlijk, doorlopend proces in het lichaam is, verhindert het steeds toenemende aantal gifstoffen waaraan we worden blootgesteld en de dagelijkse stress die we ervaren ons om optimaal te ontgiften, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden. Naar schatting zijn er in de afgelopen 60 jaar meer dan 70.000 synthetische chemicaliën geproduceerd, waarvan vele nu op de loer liggen, zoals in het voedsel dat we eten, het water dat we drinken en de lucht die we inademen. De waarheid is dat mensen nog nooit zijn blootgesteld aan een dergelijke giftige omgeving als die waarin we momenteel leven. Daarom moeten we extra stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat onze voeding schoon en gezond blijft.

Een ontgiftingsdieet helpt uw ​​lichaam om de giftige lading die in uw vetcellen is opgesloten via een specifiek voedingsplan te verwerken. Door dit te doen, kan het uw energieniveaus verhogen, de spijsvertering stimuleren, uw concentratie en humeur verbeteren, allergieën verlichten, uw immuunsysteem stimuleren, sommige ziekten voorkomen en u natuurlijk helpen om af te vallen. Dit dieet vereist meestal dat u veel voorkomende allergene voedingsmiddelen zoals zuivelproducten en tarwe vermijdt; eet veel biologische rauwe groenten, plus wat fruit, noten, zaden en oliën; drink vers gemaakte groentesappen en veel water, evenals kruidenthee; en neem een ​​multivitamine / multiminerale tablet.

Groentesap is een bijzonder belangrijk onderdeel van het detox dieet, omdat het specifieke voedingsstoffen levert die uw leverenzymen ondersteunen, die een belangrijke rol spelen in het ontgiftingsproces. Zoals bij shiitake-champignons, bessen, citroenschil, haver en kruisbloemige groenten, rauw groentesap (vooral van rode biet) die helpen bij de methylering en regulering van hormonen en de toxische en ontstekingslasten verminderen. Dit is vooral gunstig bij het aanpakken van levertoxiciteit. Andere voedingsstoffen geleverd door groene bladgroenten, oranje groenten en bruine rijst, evenals door kruiden, zullen uw ontgifting verder ondersteunen.

Zodra uw spijsverteringskanaal en uw lever stoppen met het ontvangen van complexe voedingsmiddelen om te verteren, en een nieuwe boost van voedingsstoffen krijgen die de ontgiftingsroute ondersteunen, is het doel om toxines in uw lever te verwerken en veilig te elimineren via andere ontgiftingsorganen, zoals de darmen, nieren en huid.

Nadat u een ontgiftingsprogramma hebt voltooid, is het belangrijk om bewust de positieve levensstijl veranderingen die u hebt aangebracht te behouden en geen toxische belasting in uw lichaam te brengen. Geef prioriteit aan biologische en biodynamische voedingsmiddelen en investeer in een waterfilter van goede kwaliteit voor uw keuken. Stop met roken en verminder (of beter nog, stop) uw alcoholconsumptie. Verhoog uw consumptie van gefermenteerd voedsel, of neem een ​​probiotisch supplement, om een ​​gezond evenwicht van de nuttige bacteriën in uw darm te behouden, die een rol speelt bij de ontgifting en chelatie (binding) van zware metalen.

Een goed ontgiftingsregime, ondersteund door de juiste keuze van voedsel, voedingssupplementen en levensstijlveranderingen, zal veilig zijn en zal uw lichaam in staat stellen te genezen, te verjongen en af ​​te vallen.

Reinig je lichaam van binnenuit met onze FitFuel Teatox. Begin met een nieuwe jij met behulp van FitFuel thee. Onze Teatox bevat, naargelang uw voorkeur, een 14-daagse of 28-daagse voorraad van onze ontgiftings-thee, speciaal samengesteld om uw lichaam te ontgiften, u te helpen afslanken en u een energiek en verfrist gevoel te geven. Klik hier om te starten met uw detox programma.

Share this post

Een reactie achterlaten